top of page

Adobo Arequipa, Wikipedia


De arequipeño adobo , ook wel adobo de chancho , chancho en adobo 1 of, simpelweg, adobo , 2 3 genoemd, is een typisch gerecht uit de Peruaanse keuken , afkomstig uit de regio Arequipa , 4 hoewel het ook traditioneel is in het departement van Tacna en de Sierra de Ayacucho .


Volgens historicus Enrique Ramírez Angulo werd de Arequipa-adobo uitgevonden in het Cayma-district in ongeveer 1525, vijftien jaar vóór de Spaanse stichting van de stad Arequipa


Het is een marinade van varkensvlees , lende of been, gemarineerd in kruiden , zoals knoflook , ají panca of rocoto , en azijn of chicha de guiñapo. 5​ die wordt gebakken en gekookt in een aarden pot met de vloeistof waarin het is gemarineerd. Het kan ook worden gebakken in plaats van braden en koken, hoewel uitgesmeerd in een mengsel van boter en panca-chilipeper 1. Het wordt meestal als ontbijt geserveerd. 7 Het gaat vergezeld van driewangenbrood , dat wordt gebruikt om in de saus te dippen. 8In Arequipa wordt het alleen vergezeld van het typische driehoekige brood en een kopje "pitateo" of anijs "Nájar" thee.

In andere steden zijn dat gekookte zoete aardappelen en witte rijst .



0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page